DESTINACIJA

Beograd

Jedan od najstarijih gradova u Evropi, a opet mlad po svojoj atmosferi koja se oseća na svakom koraku. Tu atmosferu potvrđuju i prenose svetski medji kao što su New York Times, The Independent traveller, Sunday Times, Le figaro, La Repubblica, The Zeit…

Posetitie Beograd i uverite se i sami da je to tako!

Grad na ušću dve reke, Savi i Dunavu, zahvaljujući kojima je visoka temperatura uvek prijatnija, a možete naći i mirno mesto za opuštanje u zelenim oazama, pa čak i u samom centru grada. Zahvaljujući njima grad je podeljen na Stari i Novi Beograd.

Novi Beograd je nekada bila močvara, a danas je moderan deo grada sa poslovnim i stambenim zgradama, ali i velikim parkovima i šetalištma pored reke. Naš Rush Cafe & Apartments se baš i nalazi u takvom jednom delu i vreme provedeno kod nas dočaraće vam pravi Beograd.

Istorija

U prošlosti je padinu Beogradske tvrđave zapljuskivalo Panonsko more, ne bi bilo loše da je tu i ostalo. Mada, Beograd je jedan od gradova koji danas ima oko 180 km obala na svojim rekama, što nije mala stvar, i nešto je čime možemo da se pohvalimo.

Reka Sava

Reka Sava je mirna – pitoma reka, koja svoje prve «korake» pravi u Sloveniji spajanjem Save Dolinke i Save Bohinjke, a svoju starost dočekuje na ušću u veliki, plavi i mistični Dunav.

Ali ona ne stari, već postaje deo velike Evropske priče koju Dunav pripoveda u svojoj lepoti, mističnosti i kulturnoj povezanosti mnogih naroda i njihovih tradicija.

Sava je u pravom smislu Beogradska reka, ona protiče kroz novi i stari deo grada, njene obale su veoma dostupne, a krase ih i mnogi objekti, na kojima se može pojesti dobra rečna riba i osvežiti se uz hladno pivo, vino ili sok.

Pravi Beogradjanin postajete kada se bar jednom okupate u Savi, koja je čista i mirna za plivanje.

Reka protiče ispod nekoliko mostova koji spajaju i svaki nosi svoju priču i podseća na neki od perioda istorije grada, koja je veoma intenzivna i duga.